Geurmarketing

Wij geloven dat geur een specifieke invloed heeft op het gedrag van de klant. Daarom onderzoeken we zo graag hoe we geur op allerlei creatieve manieren kunnen verspreiden.

NIEUWS

tweedehands kleding meer omzet

Meer omzet tweedehands kleding

Iscent werkte mee aan een nieuw onderzoek in tweedehands kledingwinkels. Omdat er veel te veel nieuwe kleding wordt gemaakt en het oude te veel wordt weg gegooid hebben we een unieke ‘schone was’ geurformule gebruikt om te kijken of dit de tweedehands kleding verkoop kan verbeteren.
In het kort: Het antwoord is: Ja, in wetenschappelijke onderzoek is aangetoond dat de omzet met deze geur verhoogd wordt ten opzichte van ‘geen geur’ en een ‘citrus geur’. 

Eerder onderzoek

Eerder onderzoek naar geuren die het consumentengedrag beïnvloeden, waren gericht op winkels (bijvoorbeeld boekhandel, slijterij of detailhandel) waarvoor duurzaamheid geen kernthema was. Het huidige voorgeregistreerde onderzoek leverde relevante inzichten op over hoe geuren (subjectief en objectief) consumentengedrag beïnvloeden in een duurzame setting. Hoewel reinheid wordt geassocieerd met zowel een frisse wasgeur, als een citrusachtige geur, rapporteren we bewijs – met behulp van een goed uitgevoerd experiment met volledig uitgebalanceerd ontwerp – dat klanten alleen maar meer geld uitgeven aan tweedehandskleding bij blootstelling aan deze frisse wasgeur.

 

Deze bevindingen zijn een replicatie en uitbreiding van eerder werk en lijken te passen bij een utilitaire (vs. hedonistische) kijk op consumentengedrag. De mode-industrie is een van de grootste vervuilende industrieën. Een goedkope en effectieve oplossing om duurzaam gedrag te faciliteren kunnen louter geurmoleculen zijn die oude kleding een frisse ‘look’ geven.

Tweehandskleding: Het belang van duurzame mode

Mode is een wezenlijk onderdeel van ons leven en we willen er graag goed uitzien. Maar helaas is de kledingindustrie een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Gelukkig is er een groeiende bewustwording en interesse in tweedehandskleding. Dat is niet alleen beter is voor het milieu, maar ook voor onze portemonnee. In deze blog gaan we dieper in op het belang van tweedehandskleding en hoe we op een verantwoorde manier kleding kunnen kopen en verkopen.

Tweedehandskleding, goed voor het milieu

De kledingindustrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Elke keer wanneer we nieuwe kleding kopen, worden er grondstoffen en energie gebruikt voor de productie, verpakking en verzending van de kleding. Dit leidt tot een grote hoeveelheid afval en vervuiling. Bovendien worden in sommige gevallen werknemers uitgebuit en is er sprake van milieuschade door het gebruik van giftige chemicaliën.

Met tweedehandskleding kunnen we deze negatieve impact op het milieu beperken. Doordat we kleding opnieuw gebruiken, hoeven er geen nieuwe grondstoffen te worden gewonnen en geen nieuwe energie te worden verbruikt voor de productie. Bovendien wordt er minder afval geproduceerd en worden de nadelige effecten op het milieu verminderd.

Tweedehandskleding, beter voor onze portemonnee

Naast het feit dat tweedehandskleding beter is voor het milieu, is het ook nog eens beter voor onze portemonnee. Nieuwe kleding is vaak duur en het is moeilijk om te weten of we het bepaalde kledingstuk ook echt zo vaak gaan dragen als we hadden gedacht. Bovendien verliezen kledingstukken snel hun waarde en zijn ze vaak na een paar keer dragen niet meer te verkopen.

Met tweedehandskleding kun je kleding kopen voor een fractie van de prijs van nieuwe kleding. Bovendien kun je tweedehandskleding ook verkopen als je het niet meer nodig hebt. Hierdoor kun je geld besparen en kun je je kledingkast op een verantwoorde manier uitbreiden.

Hoe kun je verantwoord tweedehandskleding kopen en verkopen?

Er zijn verschillende manieren om verantwoord tweedehandskleding te kopen en verkopen. Hieronder geven we een aantal tips:

  • Koop tweedehandskleding bij betrouwbare winkels of online platforms. Er zijn veel tweedehandswinkels en online platforms waar je tweedehandskleding kunt kopen, zoals bijvoorbeeld Marktplaats, United Wardrobe, Vinted, of een lokaal tweedehandskledingwinkel. Zorg ervoor dat je koop bij betrouwbare verkopers en dat de kleding in goede staat is.
  • Verkoop je eigen kleding verantwoord. Als je je eigen kleding wilt verkopen, kun je dit bijvoorbeeld doen via Marktplaats, United Wardrobe of een lokaal tweedehandskledingwinkel. Zorg ervoor dat je de kleding in goede staat verkoopt en dat je een realistische prijs vraagt.
  • Koop duurzame kleding. Als je toch nieuwe kleding wilt kopen, kies dan voor duurzame kleding van merken die milieubewust produceren. Hiermee kun je de impact van de kledingindustrie op het milieu verminderen.
  • Repareer en onderhoud je kleding. Zorg ervoor dat je kleding zo lang mogelijk meegaat door het te repareren als het beschadigd is en het goed te onderhouden. Hiermee kun je de levensduur van je kleding verlengen en hoeft er minder snel nieuwe kleding gekocht te worden.

Conslusie; tweedehandskleding is niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens beter voor onze portemonnee. Door op een verantwoorde manier kleding te kopen en verkopen, kunnen we bijdragen aan een duurzamere kledingindustrie. Laten we samen werken aan een wereld waarin mode en duurzaamheid hand in hand gaan.

Wilt u kennismaken met deze unieke geur, neem dan contact met ons op.