Geurmarketing

Wij geloven dat geur een specifieke invloed heeft op het gedrag van de klant. Daarom onderzoeken we zo graag hoe we geur op allerlei creatieve manieren kunnen verspreiden.

NIEUWS

Scents geurmarketing

Scents geurmarketing

Geurmarketing is een krachtige vorm van marketing die gebruikmaakt van geuren om de perceptie van een product of dienst te beïnvloeden. Geuren kunnen een positieve invloed hebben op de stemming, het geheugen en het koopgedrag van mensen.

Bij Iscent, een toonaangevend geurmarketing bedrijf in Nederland, zijn we gespecialiseerd in het creëren van geurconcepten die zowel effectief als duurzaam zijn. We weten dat duurzaamheid een belangrijk thema is voor veel mensen, en we zijn toegewijd aan het gebruik van geurstoffen die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd.

Natuurlijke versus synthetische geurstoffen

Veel mensen denken dat natuurlijke geurstoffen beter zijn voor het milieu dan synthetische geurstoffen. Dit is echter niet altijd het geval.

Natuurlijke geurstoffen worden gewonnen uit planten, dieren of mineralen. Ze worden vaak gezien als duurzamer dan synthetische geurstoffen, omdat ze geen chemische processen vereisen.

In werkelijkheid zijn natuurlijke geurstoffen vaak niet zo duurzaam als gedacht. De productie van natuurlijke geurstoffen kan een grote impact hebben op het milieu. Zo vereist de productie van bloemenolie, een veelgebruikte natuurlijke geurstof, veel water en land.

Daarnaast zijn natuurlijke geurstoffen vaak schaars en duur. Dit kan leiden tot ontbossing en overbevissing.
Voor meer interesse lees hier verder,

Synthetische geurstoffen

Synthetische geurstoffen worden in een laboratorium gemaakt. Ze worden vaak gezien als minder duurzaam dan natuurlijke geurstoffen, omdat ze chemische processen vereisen.

In werkelijkheid kunnen synthetische geurstoffen ook duurzaam zijn. Er zijn veel synthetische geurstoffen die worden gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, zoals suiker of zetmeel. Synthetische geurstoffen zijn vaak identiek aan natuurlijk stoffen, ze hebben alleen geen planten nodig om gemaakt te worden. Stoffen zoals: Citral of Linalool komen veelvuldig voor in citrusfruit, maar vaker wordt het op grote schaal co2 neutraal geproduceerd. Omdat het ook voorkomt in de natuurlijk, wordt het bij vele geurproducten aangegeven als ‘met natuurlijke geur’. 

Daarnaast zijn synthetische geurstoffen vaak veel efficiënter dan natuurlijke geurstoffen. Dit betekent dat er minder van nodig is om dezelfde geur te creëren.

Allergenen

Een belangrijk verschil tussen natuurlijke en synthetische geurstoffen is de kans op allergieën. Natuurlijke geurstoffen bevatten vaak allergenen, zoals linalool, citronellol en geraniol. Deze allergenen kunnen bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken, zoals jeuk, roodheid of zwelling.

Synthetische geurstoffen zijn vaak beter getest op allergenen. De meeste synthetische geurstoffen die momenteel op de markt zijn, zijn hypoallergeen of zelfs allergeenvrij.

Duurzame geurmarketing

Er zijn een aantal manieren om geurmarketing duurzamer te maken. Zo kunnen bedrijven kiezen voor:

  • Hernieuwbare grondstoffen, zoals suiker of zetmeel. Deze grondstoffen kunnen worden gewonnen uit planten die snel groeien en worden hernieuwd.
  • Efficiënte geurstoffen, die minder nodig zijn om dezelfde geur te creëren. Dit kan leiden tot een vermindering van de grondstofbehoefte en de uitstoot van broeikasgassen.
  • Duurzame verpakkingen, die gemakkelijk recyclebaar zijn.

Daarnaast kunnen bedrijven ook kiezen voor geurmarketing die gericht is op het verminderen van de consumptie. Zo kunnen bedrijven geuren gebruiken om mensen te stimuleren om minder te kopen of om producten langer te gebruiken.

Geurmachines

Door het inzetten van onze geurmachines, is de hoeveelheid geur die nodig is om een ruimte dagelijks te voorzien van geurbeleving ook heel laag. Het geur gebruik is dus laag en niet bedoeld om zo snel mogelijk nieuwe verpakkingen te kopen, zoals in de gebruikelijke economie nog steeds wordt gewerkt. 

Samengevat

Geurmarketing kan een duurzame vorm van marketing zijn. Het is belangrijk om bewuste keuzes te maken voor geurstoffen en geurmarketingtechnieken. Door deze keuzes te maken kunnen bedrijven geurmarketing op een manier inzetten die zowel effectief als duurzaam is.

Voorbeelden van duurzame geurmarketing

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe bedrijven geurmarketing op een duurzame manier kunnen inzetten:

  • Een winkelcentrum kan geuren gebruiken om mensen naar bepaalde delen van het winkelcentrum te doen bewegen. In plaats van dure natuurlijke geurstoffen te gebruiken, kan het winkelcentrum kiezen voor synthetische geurstoffen die worden gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Dit is net zo werkzaam, beter voor het mileu en met dezelfde impact op mens en dier. 
  • Een restaurant kan geuren gebruiken om de smaak van het eten te verbeteren. Een aangename geurbeleving waar oude kookgeuren verdwijnen en natuurlijk ruikende geren aanwezig zijn, geeft bezoekers een aangenamere plek om te eten. 
  • Een hotel kan geuren gebruiken om een ontspannen en luxe sfeer te creëren. De ultieme plek waar geur tot zijn recht komt zijn hotels. Hier ben je er even uit, wil je service ervaren en je kunnen ontspannen. Zowel een merk geur in de lobby als een aangename geur in de spa zorgt voor dit gevoel. Wanneer het ook op de kamers nog eens schoon ruikt, zal een bezoeker ook nog een betere rating geven op het vlak van hygiene.