Geurmarketing

Wij geloven dat geur een specifieke invloed heeft op het gedrag van de klant. Daarom onderzoeken we zo graag hoe we geur op allerlei creatieve manieren kunnen verspreiden.

NIEUWS

Wees welkom, voel je thuis,

ontspan je en blijf vitaal

Health care

De zorg is een roeping voor wie erin werkt. En ook al zijn de omstandigheden soms best uitdagend, je primaire doel is altijd: adequate zorg leveren.

Toch wil je, ondanks de hoge prestatie- en tijdsdruk én het feit dat de meeste mensen – cliënten noch bezoekers – er niet voor de lol komen, een fijne sfeer in de zorginstelling behouden. Een sfeer die mensen veilig en thuis doet voelen. Hoe doe je dat, zonder dat het tijd van het personeel kost? Het antwoord zit in aandacht voor geur. Creëer een thuis in plaats van een medische instelling… de impact op bezoekers is bewezen!


Cliënt gerichte zorg
Voor cliënt gerichte zorg heeft Iscent nu ook een oplossing ontwikkeld. De juiste persoonlijke geur per cliënt heeft een enorme positieve impact op de leefwereld. Minder stress en meer genieten, dat noemen wij een verbetering in kwaliteit. De meeste geuren die worden ingezet voor mensen met dementie zijn afhankelijk van die ene begeleider die soms de geur verdamper aanzet. Wij zien dit graag anders en professioneler. Het is nu mogelijk om per client op een veilige manier geuren te laten ervaren zonder personeel hier enorm mee te belasten.
Een frisse entree
Een prettige binnenkomst is niet alleen aangenaam voor uw medewerkers en bezoekers, het brengt de ervaring van kwaliteit ook naar een hoger niveau. Vaak gehoord is de binnenkomst met een vervelende geur, soms urine of andere nare geuren. Dit hoeft anno 2020 echt niet meer.
Stimuleren gedrag en emotie cliënt
Stress verlagende geuren op woon gedeeltes of juist activerende geuren. Onbewust reageert zelfs de cliënt met dementie op geur. Onderzoeken laten zien dat cliënten te stimuleren zijn met de juiste geuren, zelfs te activeren.
Themageuren
Door geuren te laten ruiken die aansluiten op routines, zoals eten, wassen en  gezelligheid worden de dagelijkse handelingen beter begrepen. Ook toepasbaar in thema ruimtes. Cliënten die onderprikkelt zijn gaan wandelen, overprikkelde cliënten zijn weer erg onrustig. De juiste balans kan worden gevonden met het prikkelen in een gestuurde omgeving.
Geuren van vroeger
Geur kan herinneringen van vroeger weer levendig naar de oppervlakte brengen. Denk aan de geuren van: Boenwas, 4711, kruidnagel, kaneel, pepermunt, gras, brood, zilverpoets etc.

Geur haalt herinneringen weer terug naar de oppervlakte. Ook bij mensen dementie werkt geur krachtig.
Het is niet alleen leuk en ontspannend maar traint tegelijk het geheugen. Deze manier van geur inzetten behoeft weinig interventie van begeleiding en is veilig in gebruik.
Tevens is het client gericht en zal dus niet de rest van de ruimte naar geur laten ruiken.

Contact

  het Baken

  Elburg

  Het doel voor Elburg Het Baken was hoe dan ook om de beste kwaliteit zorg te leveren. Alleen bleek die kwaliteit nog weleens overschaduwd te worden door onder andere nare luchtjes. Een nare geur met een nieuwe geur bestrijden, was dat de oplossing?

   

  Niet per definitie: de uitdaging voor ons lag in het aanpakken van de bron met geurafbrekers, en het creëren van subtiele geuren die het juiste gevoel in de juiste ruimte zouden oproepen. We hebben op de gangen gekozen voor frisse geuren die een ‘schoon’ gevoel zouden oproepen, en ‘veilige’ vanillegeuren in de gangen waar de bewoners verblijven.

  de_voord
  • Het Baken Elburg geur
   Elburg Het Baken
  • Hohmann & de Vet
  • Hotel L'Europe Amsterdam
   Hotel De L’Europe

  Veilige Geurmachines

  Voor elke ruimte hebben we een passende geurmachine. Vrij te plaatsen of geïntegreerd in de luchtbehandeling. Het belangrijkste onderdeel is bij Iscent goed geregeld. Elke geur voldoet aantoonbaar aan de geldende wet- en regelgeving. Tevens geproduceerd volgens de strenge IFRA richtlijnen.

  Geurverspreider Iscent

  Ben je gegrepen door geur en al haar fascinerende facetten? Vul het contactformulier in, zo kunnen we samen ontdekken wat we voor je kunnen doen.