Geurmarketing

Wij geloven dat geur een specifieke invloed heeft op het gedrag van de klant. Daarom onderzoeken we zo graag hoe we geur op allerlei creatieve manieren kunnen verspreiden.

NIEUWS

Geur voor in Kapsalon of schoonheidssalon

Heb jij een neus voor jouw kapsalon?

Een warm kopje koffie of thee, een hoofdmassage, radio op de achtergrond, wellicht een fijn gesprek en uiteraard (uiteraard!) een nieuwe coupe. Als kapper ben je altijd bezig met een beleving geven. Wist je dat die beleving nóg prettiger wordt als je ook een fijne geur verspreidt?

 

Maar… hoe zit het met de neus van je klant? Hoe prikkel jij dit zintuig, zonder er een bus haarlak in te spuiten? Laten we deze 3 feiten over geur bekijken:

 

 • Geur is voor 75% verantwoordelijk voor wat we voelen.
 • We onthouden dingen veel beter aan de hand van de geur: geur kan later hetzelfde positieve gevoel van toen weer oproepen.
        Wanneer we zes weken later weer over de drempel bij de kapper stappen bijvoorbeeld.
 • Bovendien blijven we graag langer in een ruimte die lekker ruikt. Moeten wachten op je knipbeurt is dan ineens een stuk fijner.

Wat zou dit voor jouw kapsalon betekenen? Dat ontdek je met Iscent. Wij hebben geuren die bij jouw salon en jouw verhaal passen. 

We hebben zelfs de mogelijkheid om je nieuwe huisgeur te maken vanaf 100 stuks als: Geurstokjes of Roomsprays. 

 

Ben je nieuwsgierig? Wij ook… laten we samen op een geurige reis door jouw salon gaan.

Speciaal aanbod
salon geuren

SPECIAAL AANBOD VOOR SALONS:

Pakket:

 • 1 x Design geurmachine in wit of zwart.
 • Geurkeuze uit vele geuren.
 • Geurvulling voldoende voor 6 maanden geur.

Totaal: 749,- incl. BTW

Speciaal aanbod
Heb je liever even overleg over al onze mogelijkheden, vul dan het contact formulier in:

  Waarom is geur zo belangrijk in een salon?

   

  Geur heeft het vermogen om onze emoties en stemmingen te beïnvloeden. In een schoonheidssalon kunnen specifieke geuren worden gebruikt om klanten te helpen ontspannen en te concentreren op hun verzorgingsbehandelingen. Een aangename geur kan ook de sfeer in de salon verbeteren en een gevoel van luxe en verwennerij uitstralen.

   

  Hoe wordt geur in een salon gebruikt?

   

  Er zijn verschillende manieren waarop geur in de schoonheidssalon of kapsalon kan worden gebruikt. Hieronder staan een aantal populaire methoden:

  • Aromatherapie: Dit is het gebruik van etherische oliën om specifieke emoties en stemmingen op te wekken. Bijvoorbeeld, lavendelolie kan helpen om te ontspannen, terwijl pepermuntolie energie geeft. Deze geuren zijn niet uniek en ook niet de beste oplossing in een salon.
  • Geur luchtverfrissers: Dit zijn producten die snel en gemakkelijk de geur in de salon kunnen verbeteren. Deze kunnen in de vorm van sprays, kaarsen of diffusers worden gebruikt. Sprays werken snel en krachtig, maar blijven kort hangen. Kaarsen en diffusers zijn vaak niet krachtig genoeg om een salon te voorzien van geur.
  • Producten voor verzorging van de huid of het haar: Veel producten voor verzorging van de huid, zoals lotions en crèmes, hebben een aangename geur die bijdraagt aan de totale ervaring van de behandeling. Dit is heerlijk voor de klant, maar levert geen goede geur op in de ruimte.

   

  Hoe kiezen salons de juiste geur?

  Er zijn een aantal factoren die bepalen welke geur geschikt is voor een schoonheidssalon. Hieronder staan enkele van de belangrijkste overwegingen:

  • Merkidentiteit: De geur die wordt gebruikt moet aansluiten bij de identiteit van het merk en de diensten die worden aangeboden. Een luxe wellness geur met hints naar salon producten bevelen wij aan.
  • Doelgroep: Het is belangrijk om te overwegen wie de doelgroep is en wat voor geuren zij waarderen. Bijvoorbeeld, jongere klanten kunnen meer waarderen voor frisse en fruitige geuren, terwijl oudere klanten meer waarderen voor kalmerende en klassieke geuren. Tegenwoordig mag een hippe salon wel opvallen met een bijzondere opvallende geur.
  • Sfeer: De geur die wordt gekozen moet passen bij de algehele sfeer en decoratie van de salon. Bijvoorbeeld, een luxe salon zou een subtielere geur moeten kiezen dan een meer ontspannen en casual salon.
  • Locatie: De geografische locatie van de salon kan ook invloed hebben op de keuze van geur. Bijvoorbeeld, een salon in een warm klimaat zou een frissere geur moeten kiezen dan een salon in een koudere omgeving. Daarom wisselen we met geur wel eens tussen winter en zomerse perioden.

   In conclusie, geur speelt een belangrijke rol in de totale ervaring van klanten in een salon. Door het juist inzetten van geur, kunnen salons zorgen voor een ontspannen en verzorgende omgeving, en de sfeer en identiteit van hun merk versterken. Het is belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals merkidentiteit, doelgroep, sfeer en locatie, bij het kiezen van de juiste geur voor een schoonheidssalon.