Geurmarketing

Wij geloven dat geur een specifieke invloed heeft op het gedrag van de klant. Daarom onderzoeken we zo graag hoe we geur op allerlei creatieve manieren kunnen verspreiden.

NIEUWS

geur trends olfactory

Geurtrends in 2023

Iscent houdt zich bezig met de laatste ontwikkelingen wereldwijd om zo altijd het beste te kunnen bieden aan onze klanten. 
Hierbij in een notendop de laatste geur ontwikkelingen op het gebied van ambient geuren en parfum trends voor 2023 en 2024. 

 

In de wereld van geuren is er altijd beweging. Er komen nieuwe geuren op de markt, sommige worden populairder en andere vervallen in vergetelheid. Maar wat zijn nu echt de trends in de geurwereld? In dit artikel nemen we je mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van geuren.

Natuurlijke geuren

Steeds meer mensen zijn op zoek naar producten die natuurlijk zijn en goed voor het milieu. Dit geldt ook voor geuren. Natuurlijke geuren, zoals essentiële oliën, worden steeds populairder. Deze geuren zijn afkomstig uit planten en kruiden en worden gewonnen door distillatie of persing. Ze zijn niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid. Natuurlijke geuren bevatten namelijk geen schadelijke stoffen en zijn daarom veiliger dan synthetische geuren.

Geuren die op reis meegenomen worden

Reizen naar verre oorden en onbekende culturen is de laatste jaren steeds populairder geworden. En dat is ook terug te zien in de geurwereld. Steeds meer geuren zijn geïnspireerd op verre bestemmingen en nemen je mee op een olfactorische reis. Van de geur van bloemen in een Indische tuin tot de geur van zout water op een Caribisch strand. Deze geuren zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar avontuur en ontdekking.

Geuren die verbonden zijn met herinneringen

Geuren zijn sterk verbonden met herinneringen en emoties. Dit wordt steeds meer gebruikt in de geurwereld. Geuren die bijvoorbeeld doen denken aan je jeugd, of aan een specifieke gebeurtenis, zijn populair. Hierdoor krijgt de geur een persoonlijke betekenis en wordt deze nog meer gewaardeerd. Denk maar aan het ruiken van Zwitsal, meteen zul je denken aan geborgenheid en baby’s.

Geuren met een verhaal

Naast geuren die verbonden zijn met herinneringen, zijn ook geuren met een verhaal steeds populairder. Dit kunnen bijvoorbeeld geuren zijn die gerelateerd zijn aan een specifieke tijd of plaats, of aan een bepaalde legende of mythe. Door deze verhalen ontstaat er een unieke band tussen de drager van de geur en de geur zelf.

Conclusie

Er is altijd beweging in de wereld van geuren en er komen steeds nieuwe trends op de markt. Of je nu op zoek bent naar natuurlijke geuren, geuren die je meenemen op een reis, geuren die verbonden zijn met herinneringen of geuren met een verhaal, er is voor iedereen wat wils. Het is belangrijk om te kiezen voor een geur die bij je past en die aansluit bij je persoonlijke smaak en stijl. Probeer verschillende geuren uit en ontdek welke geur het beste bij jou past.

In de wereld van geuren is er altijd iets nieuws te ontdekken en dat maakt het zo boeiend. Houd onze website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van geuren. Bekijk hier alvast onze geur diffusers die elke geur kunnen verspreiden.


De laatste parfum trends zijn:

  1. Natuurlijke en milieuvriendelijke geuren: steeds meer consumenten zijn op zoek naar parfums die zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten en zonder schadelijke stoffen.
  2. Genderneutrale geuren: genderneutrale geuren zijn populairder dan ooit, waarbij de nadruk ligt op de individuele persoonlijkheid in plaats van op gender.
  3. Geuren met een verhaal: steeds meer parfums worden geïntroduceerd met een verhaal of concept, waarbij de geur en het verhaal samen een beleving creëren.
  4. Regionale geuren: regionale geuren die specifiek zijn voor een bepaald gebied, zoals de Provence of het Midden-Oosten, zijn in opkomst.
  5. Herinterpretaties van klassieke geuren: er zijn steeds meer parfums op de markt die klassieke geuren opnieuw uitvinden en herinterpreteren met moderne ingrediënten en technieken.

Wil je meer lezen over de laatste parfumtrends kijk dan eens op deze pagina.